Læs her hvordan du kan bruge Castor olie omslag til: 

 • Søvn underskud og dyb hvile til dit nervesystem i en stor overgang. 
 • Varme din livmoder (traditionel jordemoder visdom).
 • Brystbetændelse 
 • En bedre fordøjelse og hormonbalance.  
 • Kejsersnit ar 
 • Bristninger 

Jeg anbefaler altid kommende mødre at have castor olie omslag klar til deres efterfødselstid. Da jeg var gravid med min søn havde jeg en kurv ved siden af min seng med forskellige ting, inklusiv Castor olie omslag. Det kan føles overvældende at få gjort midt i hyppige amninger og den store overgang med en nyfødt, allerbedst er det hvis du kan få hjælp til at få dem lavet. Castor olie omslag over din livmoder og mave støtter din helende livmoder, fordøjelses system, og den store regulering af hormoner der er i bevægelse i den første tid.

Traditionel postpartum og efterfødsels visdom har et stort fokus på at holde kvinder varme efter fødslen. Dit castor olie omslag varmer og stimulerer hele din mave, som er helt åben efter graviditet og fødsel. Hvile er en af de vigtigste ingredienser i de første 3 måneder efter fødslen. Alle mødre og babyer er forskellige, men hvis det er muligt at sove en lur sammen med din baby i sengen, kan du samtidig ligge med et castor olie omslag. Hvis du har en partner, forældre, veninde, eller efterfødsels doula der hjælper dig, så lad dem vide at du ønsker hjælp med dette.

Castor olie omslag efter graviditet, fødsel, og kejsersnit: 

 • Over livmoderen og hele maven. 
 • Over brysterne hvis der er blokerede mælkekirtler eller begyndende brystbetændelse.
 • Over kejsersnit ar når arret er fuldt helet.

Over livmoder og mave

Put castor olie over hele din mave på en gang, så du både  nærer og varmer din livmoder og fordøjelse, mens du stimulerer dit nerve-og-lymfesystem. At ligge dig ned med et Castor olie omslag er noget af det bedste du kan gøre for din efterfødselskrop. Mens du hviler, bliver din krop støttet og næret til at hele og revitaliserer. 

Blokerede mælkekirtler og brystbetændelse:

 Svøb dit spændte bryst i et klæde med castor olie og hold en varmepude over området. Hold det gerne i minimum 20 minutter og lav der efter bryst massage over det hævede område. Tør din brystvorte af inden du ammer. Gentag indtil det letter.

Kejsersnit ar: 

Castor olie omslag er noget af det bedste du kan gøre efter et kejsersnit, men først når det er helet. Det er vigtigt at arbejde på med både castor olie og massage for at mindske gener og ubalancer som arvæv i underlivet kan skabe over tid – også selvom du ikke mærker nogle gener. Selve praksissen med at ligge dig ned med castor olie og varme på dit ar, kan også være en blid måde at sanse en del af din krop der har oplevet noget stort. Det er et værktøj du kan bruge både til arvævet og din indre oplevelse, samt kropslig støtte til at fordøje og integrere din fødselsrejse.

Vaginalt arvæv og bristninger:

Du kan bruge varm castor olie på en økologisk tampon, hvis du vil bruge det til vaginal arvæv enten på livmoderhalsen, eller det ydre område omkring perineum. Du kan eventuelt yoni dampe samtidig, eller bruge en varmepude mod din vulva. Køb yoni damp urter og Yoni damp stol her.

Efter aborter og graviditetstab:

En af første ting jeg selv har brugte igennem mine graviditetstab og spontane aborter var castor olie omslag. Om du har haft en spontan tidlig fødsel (abort) eller en tilvalgt abort igennem urter, medicin, eller kirurgisk, kan castor olie omslag hjælpe din krop med at hele og sørge for det hele er frigivet. Castor olie omslagene giver dig både en støtte til at hjælpe dine hormoner, fordøjelse, og den stress der er forbundet med så stor en oplevelse.

HVORDAN LAVER JEG ET CASTOR OLIE OMSLAG?

Du skal bruge:

 • Økologisk, koldpresset castor olie
 • Et stykke stof eller klæde, gerne ufarvet.
 • En varmepude
 • Servietter til at tørre den klistrede olie af dine hænder.

Castor olie omslag trin for trin:

 1. Put castor olie på det område du gerne vil arbejde på. Mængden af olie varierer alt efter hvor lang tid du har, mere olie tager længere tid. Brug gerne en generøs mængde, minimum 2-3 spiseskeer over et specifikt område, eller 5-6 spiseskeer over hele maven. Jeg må aldrig, men hælder blot olie ud så det dækker det område jeg vil arbejde på og klædet er mere eller mindre gennemblødt.
 2. Lig dit stof ovenpå olien, sammen med din varmepude, og nyd derefter din hvile mens castor olien arbejder på din krop.

 

TIP: Du kan genbrug dit stof (men brug det kun til dig selv) ved at gemme det i et glas med låg. Det kan holde 6 måneder til et år alt efter hvor ofte du bruger det. Hvis du oplever din krop har meget den skiller sig af med er det en god ide at skifte klæde ofte.

Kære nye mor

Kalder din trætte efterfødsels krop på næring og støtte? Book en Womb Massage behandling. Med Womb Massage nærer vi dine ligamenter, skaber balance i bækkenet, støtter samlingen af dine organer og mavemuskler, og varmer dit fordøjelsessystem. Der er tid og fokus til at give plads til både din følelsesmæssige rejse ind i moderskabet, din fødselshistorie, samt nærer din nye krop. Du vil gå hjem lettet, med blødhed i krop og sind – en gave til både dig og din baby og din partner. 

Kh Indigomoon