Womb Massage bliver ofte kaldt for fertilitets massage, fordi jeg bruger særlige teknikker der hjælper hormonbalancen  og optimerer fundamentet for fertilitet. Der er nemlig så meget vi kan gøre for at støtte din fertilitet både som graviditetsforberedelse, naturlig fertilitetsstøtte, og igennem fertilitetsbehandling med både insemination og IVF.

Womb Massage bliver ofte kaldt for fertilitets massage fordi den…

 • Hjælper med at regulerer din cyklus.
 • Støtter din hormonbalance.
 • Øger cirkulation til underlivet.
 • Støtter livmoderen ind i en optimal position og nærer ligamenterne.
 • Hjælper din fordøjelse.
 • Mobiliserer eventuelt arvæv. 
 • Hjælper til at regulerer stresshormoner. 

Den Womb Massage jeg har udviklet er særlig fordi den består af kropsterapeutiske teknikker der er særligt tilpasset kvindekroppen, med fokus på punkter og teknikker der påvirker livmoderen, cyklus, og hele underlivet.  I kropsbehandlingen arbejdes der på maven, bækken knoglerne, og ryggen. Især igennem mavemassagen kan vi nemt og effektivt påvirke blodgennemstrømningen til æggestokkene og livmoderen, og stimulerer nervesystemet ind i dybere ro og regulering af stresshormoner.  

Kan Fertilitets Massage hjælpe dig?
Oplever du noget af det følgende?

 • Cyklus ubalancer 
 • PCO/PCOS
 • Uforklarlige fertilitetsudfordringer
 • Muskelknuder
 • Ovarie cyster 
 • Endometriose 
 • Arvæv i maven eller underlivet. 
 • Manglende ægløsning
 • Smertefuld ægløsning 
 • Menstruationssmerter 
 • Stress under fertilitetsbehandling. 


Hvordan hjælper Fertilitets Massage min fertilitet?

Fertilitets Massage er en holistisk kropsterapi, hvor du både modtager fertilitetsfremmende massage, lærer selvmassage teknikker, og bliver grundigt vejledt ud fra din specifikke situation. I Womb Massagen har jeg fokus på at støtte de fem kanaler for vitalt flow, som bl.a. består af den vigtige blodcirkulation til de reproduktive organer, lymfecirkulation, samt nervecirkulation. Vi ønsker at hele underlivet er næret af god cirkulation til livmoderen, livmoderslimhinden, og som støtte til hormonerne der transporteres igennem blodet. 

Der er mange lag i at være frugtbar og kunne blive gravid, som en domino effekt, hvor vi gerne vil have det hele arbejder sammen. Her er begge parters fertilitet lige vigtige. For dit vedkommende, som kvinde, er det din cyklus, hormonbalance, livmoderslimhinde, og livmoderposition, der er dit fundament for din fertilitet. Når livmoderen læner sig ud af sin optimale position og/eller er påvirket af manglende mobilitet, kan det mindske blod, lymfe, og nerve cirkulation. Det kan skabe stagnation i bækkenet, som kan påvirke inflammation og syre. Ægløsning kræver, for eksempel, en særlig ph-værdi for at optimerer sædcellernes chancer for at opnå befrugtning. Her kan Womb Massagen gå ind og optimerer flow til underlivet og støtte livmoderen ind i en optimal position. 

I Womb Massagen arbejdes der primært på maven, den nederste del af ryggen, bækkenet, og korsbenet. Jeg har fokus på alle de punkter der optimerer og støtter underlivet og fertilitet. Der arbejdes også på din lever og fordøjelse, som spiller vigtig rolle i din fertilitet ved at slippe overskydende hormoner og kun skabe en “god kvalitets” ægløsning.  Igennem maven kan vi med dyb effekt støtte nervesystemet, så du vil opleve både afspænding af bækkenmuskulaturen og dyb afslapning i krop og sind. Det er en effektiv støtte til den stress der ofte følger med på en fertilitetsrejse, her bliver womb massagen både en støtte til din fertilitet, men også en støtte til dig, som står midt i uvisheden og længslen. 

Gør din livmoder til den sundeste rede for dit kommmende barn.

Rosita Arvigo, som har været forgangskvinde for at sprede traditionen for Maya Mave Massage fra Central Amerika til vesten, som Womb Massage og fertilitets massage bl.a. er baseret på, siger om livmoderen og vigtigheden af at forberede vores kroppe til graviditet: ”Hvem vil putte en baby i en beskidt krybbe.” Det skal dog ikke forstås sådan at din livmoder rent faktisk er beskidt, men nærmere som et eksempel på at vi bruger mere tid på at gøre et børneværelse klar end at nære vores livmoder inden vores barn skal bo der i de første 9 måneder. Vores moderne livstil, som for mange af os inkluderer mange siddende timer, stramt tøj, bevægelse som ikke er optimalt for bækkenet, hormonforstyrrende stoffer, og tidlig brug af hormonel prævention, for bare at nævne nogle eksempler der påvirker vores fertilitet og cyklus. Book en Womb Massage for at støtte din fertilitet og gøre din livmoder klar til dit kommende barn.  

Støt din fertilitetsbehandling med Fertilitets Massage

Jeg støtter mange kvinder igennem fertilitetsbehandling, her tilpasser vi din Womb Massage til der hvor du er i din fertilitets rejse, inklusiv både insemination og IVF. Fokus er på at nære underlivet med friskt blod og cirkulation, optimerer bækken og livmoderposition, men især også til at støtte nervesystemet igennem en krævende rejse med meget uvished. Jeg bliver gang på gang dybt rørt af de mange kvinder jeg sidder med, som rejser igennem intense fertilitetsforløb. Det er en stor rejse, og jeg synes vi snakker for lidt om, hvor meget det kan kræve af en. Vi tilpasser altid din Womb Massage behandling til der hvor du er i din fertilitetsbehandling, men her er mine generelle anbefalinger.

Fertilitets Massage til naturlig fertilitetsbehandling og graviditetsforberedelse:

Det tager op omkring tre måneder for det æg der bliver til en ægløsning at modne. Så når vi gerne vil nærer kvaliteten af ægløsning og optimerer din fertilitet, skal vi gerne tænke lidt mere langsigtet end vi er vant til. Hvis det er muligt er det en fantastisk mulighed at bruge minimum 3-6 måneder på graviditetsforberedelse med Womb Massage og en fertilitetsfremmende livstil (søvn, kost, og stress regulering). Når vi har mere tid kan vi skabe en stærkere fundament for din kommende graviditet. I din første Womb Massage kigger vi nærmere på dine cyklus symptomer og laver en plan der er tilpasset dine individuelle behov. 

Fertilitets Massage inden inseminering, IUI fertilitetsbehandling:

Hvis muligt er det ideelt at komme til din første Womb Massage inden du starter din hormonstimulering, så vi kan lave en dyb massage inden der opstår eventuel ømhed. Men du kan altid komme efter du er begyndt. Hvis det er muligt er det bedst at få minimum 2 behandlinger inden inseminering.  Den sidste behandling anbefaler jeg at ligge så tæt som muligt på din inseminering, enten i dagene før, eller på selve dagen. 

Fertilitets Massage inden IVF fertilitetsbehandling:

Ligesom med inseminering er det ideelt at komme til din første Womb Massage inden du starter din hormonstimulering. Alt efter hvor lang din stimuleringsfase er kan vi nå flere Womb Massage sessioner til at understøtte din IVF fertilitetsbehandling. Den sidste behandling anbefaler jeg at ligge så tæt som muligt på din ægoplægning, enten i dagene før, eller på selve dagen.