Nogle gange er det ikke menstruationen der gør ondt, men ægløsning. Her er det vigtigt at huske at cyklus smerter, ligegyldigt om det er under menstruation eller ægløsning, signalerer en ubalance der kalder på opmærksomhed. Book en Womb Massage og få hjælp og vejledning, hvis du oplever svære cyklus symptomer eller fertilitets udfordringer.

Når folliklen vokser op til ægløsning har den brug for både plads og mobilitet, samt hormonbalance for at kunne gøre det let og smertefrit. Der kan være forskellige underårsager til ægløsnings smerter, bl.a. endometriose, cyster, og PCO/PCOS. Samt hormonelle ubalancer og strukturelle ting som arvæv, overspændt psoas, og livmoder position.

Forskellige typer ægløsnings smerter

Mange kvinder oplever smerterfuld ægløsning når deres cyklus kommer tilbage efter fødslen.

Her oplever jeg ofte det “bare” er livmoder positionen og ligamenterne der skal hjælpes før smerterne aftager. Her er det vigtigt at du ikke bare tænker at det er sådan det er nu, kroppen har som udgangspunkt brug for kropsterapi og støtte til at finde sin nye balance efter en graviditet og fødsel. Jeg ville af hele mit hjerte ønske denne dybe, terapeutiske womb massage var en fast del af vores efterfødselsomsorg.

Ægløsnings der kun opstår i nogle cyklusser og stråler ned i benene. 

Hvis smerterne kun opstår nogle gange på den ene side og for eksempel stråler ned ad benet til knæet, så kan det være forbundet en irritation af psoas og nerverne i området. Dybt inde i kroppen ligger psoasmusklen, der er overgan­gen mellem overkrop og underkrop. Det er en muskel der generelt er belastet af vores moderne verden med dårlig kropsholdning, sko med hæle, og stillesiddende livstil. Og da psoas sidder meget tæt på underlivsorganerne, herunder æggestokkene, kan de omkringliggende nerver blive påvirket af en overspændt psoas og skabe smerter. 

Har du været stresset? Ægløsningsmerter + PMS symptomer

Der er også et tæt forhold mellem stress, inflammation, og de øgede hormoner lige inden ægløsning. Hvis din krop allerede døjer med forhøjet kortisol (ofte kaldet “stress” hormon, men det er meget mere end det) vil en ekstra øgning af cortisol sætte flere symptomer i gang. Hvis du oplever smerterne i kombination med oppustethed, kramper, og måske efterfulgt af PMS symptomer i din luteal fase, spiller stress ofte en central rolle. Her er der ofte en udfordring med at komme af med overskydende østrogener og holde prostaglandin (type 2) niveauer i en optimal mængde. Her kan kosten gøre meget, fiber er en af de vigtigste cyklus ingredienser, som de fleste slet ikke får nok af. Derudover er en cyklus en næringsrig process der kræver mange næringsstoffer. Det er individiduelt hvad DU skal have fokus på, men zink, magnesium, omega 3, og jod er værd at zoome ind på.

Slip dine ægløsnings smerter med Womb Massage

Vi kan nemt påvirke alle de ovenstående ting i en Womb Massage behandling, hvor du modtager både kropsbehandlingen og personlig vejledning, så du kan skabe en nydelsesfuld cyklus. Skynd dig at booke en Womb Massage, hvis du oplever svære cyklus symptomer eller fertilitets udfordringer.

En cyklus log er også et godt sted at starte, dine symptomer hele måneden kan ofte fortælle dig om rodårsagen. Skriv daglige noter ned om dine symptomer, udflåd, og eventuelt basalkropstemperatur.