Castor olie omslag er en selvomsorgspraksis alle kvinder bør kende! I denne guide giver jeg dig grundig vejledning og vigtige tips til hvordan du kan bruge denne praksis til at hele dit underliv og cyklus.

HVAD ER ET CASTOR OLIE OMSLAG?

Et castor olie omslag består af at putte castor olie (ricinus olie) på en del af din krop med en varmekilde, som for eksempel en varmepude. Varmen hjælper castor olien til at blive absorberet igennem din hud. Det er en dybt nærende og effektiv selvomsorgs praksis du kan lave derhjemme. Jeg elsker castor olie omslag, de er en genvej til dyb hvile og castor oliens effekter støtter min cyklus og underliv. Mere om det herunder.

Et Castor Olie omslag er en selvomsorgspraksis der understøtter din hormonbalance, cyklus, og underliv.

Da den kræver at du ligger dig ned og hviler mens du nyder dit castor olie omslag får du samtidig en praksis der inviterer dig til at sænke tempoet og træde ind i dyb hvile. Den dybe hvile er essentiel for hormon balance.

Jeg har brugt castor olie omslag til at afhjælpe PMS, hele after spontane aborter, og ved brystbetændelse. Med mine Womb Massage klienter bruger jeg det til mine klienter med fertilitets udfordringer og muskelknuder, og altid inden arvævsmassage af kejsersnit eller laparoskopi ar der kan påvirke livmoderens mobilitet.

Tænk at du kan ligge dig ned med og nyde denne afslappende praksis og også…

 • Støtte din lever og hormonbalance.
 • Øge cirkulation.
 • Booste dit immunsystem og lymfesystem.
 • Blødgøre og mobiliserer arvæv (hvilket er ekstremt vigtigt for underlivet).
 

Brug Castor Olie omslag til at støtte fertilitet, cyklus, PMS, brystspændinger, muskelknuder, ovarie cyster, arvæv, og fordøjelsesproblemer, inflammation, postpartum efterfødselsheling, og så meget mere!

HVAD ER CASTOR OLIE?

Castor olie, også kaldt ricinus olie, er en olie er lavet med koldpresning af frøene fra Ricinus planten (Ricinus Communis), deraf også navnet ricinus olie. Det er en plante med en rig historie om hvordan den er blevet brugt til at hjælpe kroppen med at hele, med kilder hele vejen tilbage til det gamle egypten. Det er en varmende og styrkende olie der har en anti-inflammatorisk virkning. Den har en positiv og stimulerende effekt på lymfesystemet, der har en særlig rolle i dit immunsystem, hormonbalance, og generelle velvære.

Det er ricinoleic acid – en monoumættet fedtsyre i castor olie der gør den til en ideel støtte til disse ting. Når castor olien er absorberet igennem huden øges lymfecirkulationen, som støtter kroppen til at afgifte og metaboliserer overskydende hormoner.

Eksempler på de fantastiske ting castor olie kan gøre for din krop:

 • Lymfocyttallet i blodet stiger. Dette er et resultat af en positiv indflydelse på thymuskirtlen og lymfevæv. 
 • Lymfecirkulationen øges i hele kroppen. Dette fremskynder fjernelsen af ​​toksiner omkring cellerne og reducerer størrelsen af ​​hævede lymfeknuder. Virkningen på lymfesystemet forbedrer immunologisk funktion
 • Et studie (“Immunomodulation through Castor Oil Packs”) viste, at et castor olie omslag i minimum 2 timer gav en stigning i antallet af T-11-celler inden for en 24-timers periode efter behandling, med en stigning i antallet af totale lymfocytter, som danner antistoffer mod patogener og toksiner
 • Inde i tyndtarmen er der noget der kaldes Peyers Peyers, som bliver mere effektive i deres absorption af fedtsyrer, som er afgørende for dannelsen af ​​hormoner og andre komponenter, der er nødvendige for vækst og reparation.

HEL DIT UNDERLIV MED CASTOR OIL OMSLAG

Castor olie omslag er varmende og revitaliserende for livmoderen og hele dit underliv. Castor olien har en positive effekt på cyster, muskelknuder, og arvæv i underlivet. De hjælper med at mindske stagnation i bækkenet, og støtter din krop I at mobiliserer og blødgøre arvæv der negativt kan påvirke livmoderens mobilitet. Ved at stimulerer lymfesystem øger du cirkulation igennem hele underlivet, mindsker inflammation. Castor olie omslag støtter dig i at hele dit underliv, fertilitet, og skabe en mere nydelsesfuld cyklus.

Brug castor olie omslag til:

 • Øge blod cirkulation til livmoderen og æggestokkene (vigtig for smertefri menstruation og fertilitet).
 • Mindske problemer fra arvæv (kejsersnit, laparoskopi, fjernelse af cyster, celleforandringer, eller kræftbehandling).
 • Hjælpe muskelknuder.
 • Mindske smerte fra endometrioses og smertefulde menstruations kramper.

NATURLIG FERTILITETSBEHANDLING MED CASTOR OLIE OMSLAG:

Hvis du prøver at blive gravid er castor olie omslag en ideel støtte til din cyklus og hormone balance i din follikulære fase mellem menstruation og ægløsning. Hvis der er en chance for at du er gravid bør du ikke lave castor olie omslag efter ægløsning. Castor olie omslag er beroligende, øger blodcirkulation og lymfe flow, hvilket er vigtige ingredienser i din frugtbarhed. Hvis du er i gang med at forberede dig på at blive gravid, eller fertilitetsbehandling kan du også bruge castor olie omslag mere intensivt til at støtte din lever for hormonbalance.

FIBROMER / MUSKELKNUDER, CYSTER, POLYPPER, OG LUKKEDE ÆGGELEDERE:

Der er meget du kan gøre for at støtte din krop med at f.eks. fibromer ikke vokser sig større, og måske mindskes. Jeg anbefaler altid castor olie omslag, som en del af en holistisk tilgang til at hjælpe dit krop, hvis noget vokser i dit underliv. Det kræver ofte hyppig og dedikeret brug af castor olie omslag, allerhelst sammen med fokus på kost, womb massage, og særlige urtetinkturer jeg bruger i min Womb Massage klinik. Hvor ofte du laver dem kommer an på dine symptomer, hvis du bløder meget kraftigt skal du have en plan der tager hensyn til det. Nogle kan sagtens lave dem dagligt eller hveranden dag en hel måned, undtagen under din menstruation. Og derefter 3 x ugentlige omslag i 2 måneder. Individuliserede planer kan være nødvendige, alt efter symptomer.

CYSTE ELLER BYLD I BARTHOLINS KIRTEL:

Bartholins kirlerne er to små kirtler, som sidder i de små kønslæber på hver side af skedeåbningen. De kan normalt ikke mærkes. De laver en væske som løber ud gennem en lille åbning, hvis denne åbning stopper til kan der dannes en bule. Du kan lave et varmt kompres med castor olie for at afhjælpe cysten. Du kan også kombinerer castor olien med underlivs / yoni dampning, hvor du putter castor olie direkte på bulen inden du sætter dig over dampen. Varmen og castor olien lindre og kan ved gentagelse flere dage i træk hjælpe cysten med at dræne.

SMERTEFULD MENSTRUATION:

Brug castor olie omslag 3 gange om ugen i 3 uger, med pause i den fjerde uge under menstruation. Gentag igennem tre menstruations cyklusser. Hvis det ikke er muligt at lave castor olie omslag så ofte, så lav dem 2-5 gange i din luteal (præmenstruelle) fase, som forberedelse på din menstruation. Hold pause de dage du bløder mest.

ENDOMETRIOSE: 

Endometriose er en kompliceret lidelse der kan udspille sig meget forskelligt. Nogle kvinder oplever stor lindring af symptomer med hyppige castor olie omslag på maven. Når det varme castor olie omslag beroliger nervesystemet kan det have en positive virkning på smertesignalet. Derudover er det især en støtte til invendigt arvæv og hæftninger, som ofte giver de svære endometriose symptomer. Brug castor olie omslagene ofte, udenfor din menstruation.

EFTER ABORTER & GRAVIDITETSTAB: 

En af første ting jeg brugte igennem mine graviditetstab og spontane aborter var castor olie omslag. Ligegyldigt om du har haft en spontan tidlig fødsel (abort) eller en tilvalgt abort igennem urter, medicin, eller kirurgisk, kan castor olie omslag hjælpe din krop med at hele. Castor olie omslagene giver dig både en støtte til at hjælpe dine hormoner, fordøjelse, og den stress der er forbundet med så stor en oplevelse. Samt hjælpe med at sikre at du har sluppet det hele fra din livmoder. 

CASTOR OIL OMSLAG TIL ARVÆV

Castor olie kan hjælpe med at transformere stramt og stagneret arvæv. Sammen med arvævs massage kan det både blødgøre og mobiliserer arvævet, så det ikke hiver eller trækker i det indre væv. Det er vigtigt at arbejde på arvæv på hele kroppen, men især på underlivet, hvor arvævet sidder tæt på de indre organer. Selv et ar der ikke sidder direkte over dit underliv kan påvirke dit underliv. Arvæv kan trække i bindevævet og påvirke lymfesystemet, hvis det ikke bliver mobiliseret med arvævs massage.

Arvæv vil altid være et andet slags væv end væv der er intakt, men vi kan gøre meget for at forbedre funktionen, fleksibiliteten, og minimerer risikoen for at arvævet skaber fordøjelsesproblemer, rygsmerter, nedsynknings symptomer m.m. Du kan bruge castor olie omslag over alle typer ar, som kejsersnit ar, eller fra andre operationer eller bil uheld. Jeg har set ar der er blevet helt bløde, fleksible, og tynde – næsten usynlige med castor olie omslag og arvævs massage. Akupunktur direkte på arret er også en god støtte oveni.

BRISTNINGER ELLER VAGINALT ARVÆV EFTER LIVMODERSKRAB: Du kan bruge varm castor olie på en økologisk tampon, hvis du vil bruge det til vaginal arvæv enten på livmoderhalsen, eller det ydre område omkring perineum. Du kan eventuelt yoni dampe samtidig, eller bruge en varmepude mod din vulva. Køb yoni damp urter og Yoni damp stol her.

CASTOR OLIE OMSLAG FOR FORDØJELSE, LEVER SUNDHED, OG HORMON BALANCE.

Din lever og fordøjelse har en central rolle i din hormonbalance ved fordøje og slippe overskydende hormoner og giftstoffer fra din krop. Samt hjælpe dig med at kunne optage den næring der skal bruges til at lave dine hormoner. Hvis din lever og fordøjelse er forhindret i at metabolisere overskydende hormoner og giftstoffer, vil din krop blive tynget med hormon ubalancer og inflammation.

Leveren producerer også en hvis mængde lymfevæske for lymfesystemet, så når castor olien stimulerer lymfesystemet, stimulerer det også leveren, så den kan nedbryde giftstoffer der er på vej fra lymfesystemet. 

Castor olie virker også til at have en regulerende effekt på det autonome nervesystem ved at stimulere det parasympatiske nervesystem. Når du føler dig tryg, og din krop har adgang til det parasympatiske nervesystem, bliver din fordøjelse vækket og ringmusklerne i fordøjelsessystemmet bliver afslappede. Det skal dog siges at der er mange flere individuelle lag i hvordan vores nervesystem responderer på en praksis. Men de mange oplever at castor olie omslag er en genvej til dyb hvile og ro. 

CASTOR OLIE OMSLAG OVER DIN LEVER: Din lever sidder i den øverste højre side af din mave, under ribbenet, og strækker sig ind mod midten og venstre side. Put din castor olie på dette område, eller hele maven på en gang. Castor olie omslag kan ikke stå alene i at rede din fordøjelsesproblemer og lever sundhed, men det er en effektiv praksis der er værd at inkorporere sammen med fokus på dit nervesystem og livstil.

CASTOR OLIE OMSLAG OVER HELE DIN MAVE: En god måde at støtte både dit fordøjelsessystem og leveren er at ligge dit castor olie omslag over hele dit mave område.

HVORDAN LAVER JEG ET CASTOR OLIE OMSLAG?

Du skal bruge:

 • Økologisk, koldpresset castor olie
 • Et stykke stof eller klæde, gerne ufarvet.
 • Evt. et gammelt håndklæde der må plettes.
 • En varmepude
 • Servietter til at tørre den klistrede olie af dine hænder.

Jeg anbefaler at du bruger økologisk, koldpresset castor olie af hensyn til at din krop kommer til at absorberer olien dybt ind i kroppen.

Du skal også bruge et stykke stof, eller et klæde, som du ligger over det område du vil lave et castor olie omslag over. Du kan bruge både uld, bomuld, hør, eller hamp stof. Det er bedst at bruge enten noget ufarvet eller økologisk stof, af hensyn til de kemikalier der kan være i stoffet.

Den sidste ting du har brug for er en varmepude, gerne en helt almindelig varmeflaske, som du fylder med kogende vand. 

Castor olie omslag trin for trin:

 1. Put castor olie på det område du gerne vil arbejde på. Mængden af olie varierer alt efter hvor lang tid du har. Mere olie tager længere tid om at absorberer. Brug gerne en generøs mængde, minimum 2-3 spiseskeer over et specifikt område, eller 5-6 spiseskeer over hele maven. Jeg måler aldrig, men hælder blot olie ud så det dækker det område jeg vil arbejde på og klædet er mere eller mindre gennemblødt.
 
 1. Lig dit stof ovenpå olien, sammen med din varmepude, og nyd derefter din hvile mens castor olien arbejder på din krop.
 

TIP: Du kan genbruge dit stof (men brug det kun til dig selv) ved at gemme det i et glas med låg. Det kan holde 6 måneder til et år, alt efter hvor ofte du bruger det. Hvis du oplever din krop har meget den skiller sig af med er det en god ide at skifte klæde ofte.

HVOR OFTE SKAL JEG LAVE CASTOR OLIE OMSLAG?

Hvor ofte du skal lave castor olie omslag kommer an på dit udgangspunkt, symptomer, og hvad du gerne vil have de hjælper dig med. Det er bedst at lave en individuel plan der tager hensyn til dine symptomer, men her er min vejledning til hvor ofte du skal bruge dem til dit behov.

Det er godt at sammensætte en plan der har fokus på både hvor ofte du bruger castor olien + hviledage imellem. I stedet for at lave dem dagligt i lang tid ad gangen, får de fleste mere ud af at lave dem i en on-off rytme, for eksempel 3 dage med castor olie omslag og 3-7 dages, eller lignende. Lad din krop få tid til arbejde med alt det der bliver stimuleret igennem et castor olie omslag. Prioriter gerne at ligge med dem en hel time, hvis det er muligt. 

Brug dem ofte og vedvarende. Castor olie omslag er milde, men effektive. Som med de fleste ting er edvarende brug er nøglen til at få mest ud af dem.

EKSEMPLER PÅ EN CASTOR OLIE PLAN

 • Daglig castor olie, 3 dage i træk, efterfulgt af 3-7 dages pause
 • Til kroniske symptomer kan du bruge castor olie omslag 3 gange om ugen i 3 uger, med den fjerde uge som pause. Gentag igennem 2-3 cyklusser.
 • Til mere akutte symptomer kan du bruge castor olie omslag dagligt, 5 dage i træk, i en hel time.
 • 1-2 gange om måneden for general velvære. Jeg elsker at bruge dem før og efter min menstruation.
 • Som fertilitets støtte: Dagligt eller hveranden dag i din follikulære fase, fra slutningen af din menstruation til ægløsning. Ingen castor olie omslag efter ægløsning / når du måske er gravid.

OBS. Hvis du aldrig har prøvet et castor olie omslag før, er det en god ide at starte med at lave et i 30 minutter og give din krop 2-3 dage til at se hvordan din krop har det.

KONTRAINDIKATIONER

 • Menstruation og kraftig blødning.
 • Graviditet
 • Hvis du prøver at blive gravid, er det en god ide at undgå castor olie omslag efter ægløsning.
 • Jeg anbefaler ikke at indtage eller drikke castor olie.

Har du et spørgsmål?

Del dine erfaringer med castor olie omslag, eller spørgsmål herunder i kommentarfeltet. Jeg bruger også ofte Castor olie omslag i mine Womb Massage behandlinger. Book en Womb Massage behandling og få personlig vejledning og specialiseret Womb Massage til netop dine symptomer og gener. 

Kh Indigomoon